söndag 29 april 2018

Visual Effects Studio öppnar i Ystad.

Visual Effects South AB, öppnar dörrarna i Ystad och presenterar sig med en ny hemsida och en extensiv portfolio ifrån bland annat Hollywood Blockbuster filmen "Guardians of the Galaxy 2" och Massive Entertainment's "The Division".

Visual Effects South AB grundades i 2018 av Mats Andersson - som är född och uppväxt i Ystad. Efter att ha gått Estetiska Programmet på Österportskolan i Ystad så flyttade han till Malmö där han arbetade ett tag som illustratör och 3D artist på en liten studio. Han hamnade sedan på Tetra Pak Marketing Services i Lund, där han arbetade med design för web och 3D. Där blev han rekommenderad ett par skolor i USA där han kunde specialisera sig och lära sig av dom bästa. 

Mats stora passion var nämligen att lära sig character animation Han har även varit hobby fotograf i många år så där fanns intresse i foto och film samtidigt.

Vid 24 års ålder ansökte Mats med en portfolio till "The School of Visual Arts" i New York City. Närmare bestämt "The Computer Arts Program". Han blev antagen och flyttade till New York City. Mats erhöll en Bachelor of Fine Arts i Computer Art efter tre år på skolan. Utbildningen är på fyra år men då han antogs till ett speciellt avanserat program p.g.a sina höga betyg och sin portfolio - erhöll han sin BFA i Computer Arts på bara tre år. 

Han erhöll även två prestigefyllda pris av skolan när han tog examen - ett för sin examensfilm och ett för sina prestationer som student. Han var även student-finalist i "The Student Academy Awards", the Oscars, för New York stat. Han har under sin karriär vunnit  flertalet priser bland annat tillsammans med sina kollegor på "Nathan Love" - den animationsstudio där han arbetade som CG Supervisor och Technical Director i nästan 6 år. Han levde och arbetade i New York City i totalt 9 år - tills han flyttade tillbaka till Ystad i 2012.

Under sin karriär i USA har Mats arbetat på flertalet stora filmer men har framför allt arbetat med animationer för reklamfilm. Sedan han flyttade hem har han arbetat på bland annat "Guardians of the Galaxy 2", som effekt artist. Filmen blev nyligen Oscars nominerad för sina effekter, vilket han tycker är fantastiskt roligt. Han har även arbetat på "Pan", en Peter Pan skildring med Hugh Jackman i rollen som Capten Hook.

Serien Bron/Broen har han också arbetar litegrann på, då han spenderat en del tid i Köpenhamn, på olika studios där. 

Nu öppnar Mats dörrarna till sin egen studio i Ystad - där han erbjuder visual effects i alla dess former, men även produkt-visualisering och professionel filmning. Visual Effects South kan nämligen assistera vilken film-produktion som helst i Skåne, med en enorm erfarenhet och passion för film och visual effekts. Mats har arbetat som supervisor på flertalet film-set och med Visual Effects South hoppas han att arbeta med lokala produktioner i och runt Ystad.

Besök Visual Effects South här: 
www.vfxSouth.se

Mats på Linked In: 
https://www.linkedin.com/in/vfxsouth

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 12
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

KONTAKTA OSS

FILM I SKÅNE PÅ FACEBOOK

filmiskane logo neg h180

Upp