Vår verksamhet inom visning och spridning

Verksamhet:
Samproduktion av filmevenemang
Samproduktion av branschplattformar
Rådgivning kring spridning av regionalt samproducerad film

Inom Visning och Spridning vill Film i Skåne skapa lokalt engagemang kring en levande filmkultur, och arbeta för tillgången till en bred filmrepertoar i hela Skåne. Många av de arrangemang, insatser och mötesplatser som vi engagerar oss i, har till syfte att film ska kunna ses, diskuteras och göras över hela Skåne. Vi vill att alla 33 skånska kommuner ska ha ett filmliv och en lokal strategi kring filmområdet.

Existensen av biografer/professionella visningslokaler för film är en nyckelfråga för det lokala filmlivet. Att öka medvetenheten om biografen som kulturell och social mötesplats i kommunen, är en central uppgift.

Film i Skåne samproducerar filmfestivaler och andra filmarrangemang lokalt som breddar filmutbudet i Skåne. Ansökan om medel till sådana arrangemang görs via Ansökningsportalen. Utöver detta samproducerar Film i Skåne branschplattformar som The Financing Forum for Kids Content, Nordisk Panorama med finansieringsforum och marknad, samt Malmö Arab Film Festivals forum och marknad.

Dessutom sker rådgivning till producenter och filmare kring spridning av regionalt samproducerad film, kontaktperson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., dokumentärfilmskonsulent.

För nyheter inom området i Skåne prenumerera på Film i Skånes nyhetsbrev Visning - Spridning. 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 12
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

KONTAKTA OSS

FILM I SKÅNE PÅ FACEBOOK

filmiskane logo neg h180

Upp